A Whisper of Hope

Home » A Whisper of Hope

Een avond vol met advents- en kerstliederen, een korenfestijn waarin liefde en hoop door drie koren worden bezongen!

Het publiek krijgt bij binnenkomst een warm onthaal, met bekende kerstliederen. Met traditionele kerstliederen én werken van o.a. Joanna Forbe L ́estrange, J.S. Bach, Hugo Hammarström, Richard Rodney Bennet, Bob Chilcott én samenzang, Frank la Rocca belooft het een sfeervol concert te worden.

Na de pauze wordt A Whisper of Hope uitgevoerd. Een werk waarin beeldende kunst en muziek samen zullen smelten tot een inspirerende voorstelling. Tentoonstelling en concert vormen één geheel. Drie schilderijen en een muzikale compositie van ca. 20 minuten zijn in nauwe samenwerking gemaakt worden, waarin beeldend kunstenaar Sabra Awlad Issa en componist Janneke Moes elkaar hebben geïnspireerd.

Sociale verbondenheid

Na een periode waarin het voor veel musici en kunstenaars een kwestie van overleven was, door Covid-19, hebben Sabra en Janneke de handen ineen geslagen om samen iets op te zetten waarin sociale verbondenheid centraal staat.

De compositie zal een uniek werk worden dat drie zang ensembles samenbrengt: Kamerkoor MusiCanta, Vrouwenkoor Amata en het vokaal jeugdensemble Jong MusiCanta. Gedurende een reeks repetities zullen de koren het geheel instuderen, eerst de koren apart, daarna samen in een aantal repetities. Dit geheel is voor de koorleden een waardevol proces, dat sociale verbondenheid en muzikale ontwikkeling mogelijk maakt. Daarnaast zal ook het publiek een essentiële rol spelen met een gedeelte samenzang. De compositie zal dus meerdere lagen gaan omvatten (drie vokale groepen, het publiek en de schilderijen) die allen verweven zullen worden tot een geheel. De laag voor het publiek, dat in een paar minuten aangeleerd is, de lagen voor de koren die muzikaal complexer in elkaar zitten en uiteraard de kunstwerken die het geheel zullen omlijsten en het publiek visueel aanspreken. Hiermee streven we naar verdieping voor alle aanwezigen in een concert waarin iedereen zijn/haar/hun stem mag laten horen!

Uit Zeist

Sabra Awlad Issa (beeldend kunstenaar, www.sabraissa.com) en Janneke Moes (componist, dirigent en zangdocent) zijn twee vrouwen uit Zeist die hun werkzame leven professioneel toewijden aan de kunst. Ook de vokale ensembles komen alle drie uit Zeist.

Bezichtiging werken

De werken van Sabra in het kader van ‘A Whisper of Hope’ zijn buiten de concertdata, ook van 1 t/m 30 december te zien in de Shalomzaal van de Noorderlichtkerk in Zeist. Je bent welkom tijdens bepaalde openingstijden van de kerk, of op afspraak. Bel, app of mail gerust met Sabra voor een bezoek: 06 – 188 51 779 of info@sabraissa.com